CRM staat voor Customer Relationship Management en is een softwarepakket waarmee u al uw operationele processen kan beheren door het integreren van verschillende managementfuncties: orderbeheer, voorraadbeheer, salarisadministratie en boekhoudkundig beheer, e-commerce, sales- en marketingmanagement, allen in één systeem. Deze geïntegreerde automatiseringsoplossing is bekend als CRM oplossing, CRM software, CRM pakket of CRM systeem.

CRM oplossingen zijn samengesteld uit verschillende modules, elk overeenkomend met een functioneel gebied van het bedrijf en volledig geïntegreerd met iedere andere module. 

Voorbeelden van CRM software modules zijn:

  • Hoe kunt u uw sales performance verbeteren?
  • Hoe goed kent u uw klanten en prospects?
  • Is uw sales force goed georganiseerd?
  • Hoe kan ik tijd besparen bij het opzoeken van informatie over klanten en deze tijd in plaats daarvan besteden aan sales activiteiten?


Ontdek meer over het selecteren van een CRM systeem

Download nu ons eBook!

DownloadVandaag de dag is het essentieel om de verwachtingen en behoeften van uw klanten te begrijpen. Als u dit niet doet, kunt u gemakkelijk een ontevreden klant verliezen aan uw concurrent. Om dit risico te verminderen, helpt een CRM systeem u uw business strategie effectiever te definiëren. 

Een voorbereidend onderzoek is essentieel om de juiste CRM oplossing te kiezen. Ook is een juiste implementatiepartner nodig om ondersteuning te bieden bij het complexe implementatietraject. Eenmaal in gebruik, zal de CRM software helpen de werkzaamheden binnen uw organisatie te optimaliseren en de interactie tussen uw organisatie en uw klanten te verbeteren. 

Mijn CRM Kiezen biedt u een vraaggebaseerde methode waarmee u uw CRM scope en eisen definieert. Mijn CRM Kiezen helpt u met uw CRM software vergelijking en CRM selectie. Zo vindt u gemakkelijk de beste CRM oplossing die aansluit op uw behoeften.