Na een goede CRM software vergelijking en CRM selectie wordt uiteindelijk besloten de stap te nemen en oude informatiesystemen te vervangen. De implementatie van een CRM oplossing duurt zeker enkele maanden en vraagt behoorlijk wat inspanning. Essentieel is een goede voorbereiding, zodat precies bekend is hoe men wat wil bereiken.Ontdek hoe u zorgt voor een succesvolle CRM implementatie

Download nu ons eBook!

DownloadEen CRM implementatie kan onderverdeeld worden in verschillende fasen, met elk specifiek vereiste competenties:

 • Voorbereiding CRM selectie
  Dit is de eerste fase, waarbij verschillende projectleden de richting vaststellen die nodig is om het project te starten.

 • Analyse project CRM software
  Dit deel bestaat uit de identificatie van de behoeften van marketing, sales en de klantenservice. Dit zal zorgen voor een betere configuratie van het uiteindelijke systeem en voor een betere eindoplossing.

 • Implementatie CRM software
  Deze fase omvat de parameters van het systeem, zowel op technisch als op functioneel gebied.

 • Lancering CRM oplossing
  De lancering van de oplossing is de fase waarin uw gebruikers in eerste instantie worden opgeleid en gewend raken aan de software. Gedurende het laatste deel van deze fase zullen nog enkele nuttige aanpassingen aan de oplossing worden gedaan.

 • Implementatiemodellen CRM oplossingen 
  U heeft meerdere opties wanneer u CRM software wilt gebruiken. U kunt kiezen tussen licentiemodus of hosted (ASP) modus.


De kosten van een CRM licentie worden bepaald door een aantal factoren, zoals het aantal gebruikers, applicaties, gekozen functies en hoe volledig u de oplossing wenst te integreren met het ICT systeem van uw organisatie.

Verder dient u te kiezen tussen een CRM systeem 'on demand', 'SaaS' (Software as a Service) of 'on premise'. Met CRM 'on demand' of 'SaaS' heeft u geen licentie nodig en zijn updates opgenomen in de prijs. In tegenstelling tot de 'on demand' modus, maakt de 'on premise' modus gebruik van ICT middelen (hardware en software) die lokaal, bij uw organisatie, zijn geïnstalleerd.